Person bruger penge fra betalingskort

Lånemarkedets udvikling de sidste 5 år

Du har formentlig hørt om nogle af de mange typer af lån, som det er muligt at tage i dag. Der er også sket en rigtig stor og markant udvikling inden for lånemarkedet i løbet af de sidste 5 år. Det gælder både for mulighederne for at låne penge, men i den grad også mentalitet bag det at låne penge. Går du og overvejer, om du skal tage et lån, så kan du læse mere om lånemarkedets udvikling i denne artikel.

Nye låneudbydere

Alene de sidste 5 år er der kommet rigtig mange spillere til på det danske lånemarked. Det skyldes formentlig, at efterspørgslen efter lån er steget. Førhen tog man kun lån i banken, og her var udvalget ikke særlig stort. Lån var noget, som man tog, fordi man skulle bruge penge til bolig, bil eller lignende. I dag er det meget normalt at tage små lån til forbrug af tøj, ferier og andre ting, som ikke er nødvendige, men som man gerne vil have.

På baggrund af forbrugernes ønske om at tage lån til forbrug, er der kommet rigtig mange låneudbydere til på det online lånemarked. Banken har nemlig ikke blot kunne læne sig tilbage, men har derimod fået skarp konkurrence. Forbrugslån er nemlig den type lån, der i banken har de højeste renter, da det er den type af lån, som banken er mindst sandsynlighed for at få indfriet igen. Det skyldes, at der ikke stilles sikkerhed for forbrugslån – altså værdier. Det er heller ikke sådan, at du ved et forbrugslån kan sælge din investering igen og dermed hente størstedelen af pengene hjem igen til banken, hvis du ikke kan betale dine afdrag, som hvis det drejede sig om et hus eller en bil.

Lavere omkostninger på forbrugslån

Med de mange nye låneudbydere på nettet, er priserne på forbrugslån også faldet markant. Det koster dig derfor færre penge at tage et kviklån i dag, end det gjorde for 5 år siden, hvis man ser på gennemsnittet. Fra 2013 til 2014 skete der en firdobling af danskernes forbrug af kviklån, hvor de gik fra at låne omkring 100 millioner kroner til 436 millioner kroner.

En af årsagerne til, at det online lånemarked har fået så stor succes er, at det går hurtigt og er nemt at låne penge på denne måde, og så er det en god mulighed for at få lidt ekstra på kontoen, hvis der mangler lidt i de sidste dage, inden lønnen går ind. Her vil man nærmest ikke kunne få fat i sin bankrådgiver før næste måneds løn alligevel ville trille ind. Har man noget, man gerne vil inden – eksempelvis en tur i biffen med vennerne, så nytter det ikke noget, at bankrådgiveren er ledig om 14 dage.

Online lån hos Vivus

Tager du eksempelvis et lån hos Vivus, så kan du have pengene på kontoen i løbet af nogle timer. Her kan du låne alt fra 100 kroner til 12.000 kroner. Vivus er nemlig en af de låneudbydere, der tilbyder de populære minilån, der ofte tages sidst i en måned. Det tager kun et par minutter at ansøge om lån hos Vivus, og du kan gøre det hjemme fra din computer på alle tider af døgnet.

Share