Nogen skal have overblikket (foto viauc.dk)

Spar mange penge med et samlelån

Har du en del forskellige lån, som er spredt ud mellem forskellige låneudbydere? I så fald kunne det være en god ide i stedet for at tage sig et samlelån, som du kan bruge til at betale alle eller størstedelen af de andre lån af med.

Læs med her for at se hvilke fordele der er ved at benytte samlelån samt hvordan du i sidste ende kan spare penge ved at benytte dig af et samlelån.

Spar på renterne

Når man tager sig et lån følger der som regel renter med. Disse renter kan komme i varierende størrelser og renteprocenten kan se meget forskellig ud afhængigt af for eksempel hvilket slags lån det er og hvilken låneudbyder, du har lånet ved.

Dette er en af de ting der kan være ekstra forvirrende, når du har flere forskellige lån på én gang. Men det er samtidig også noget af det dyreste ved at have flere forskellige lån, fordi du ofte kan føle dig usikker om hvilket lån præcis har hvilken renteprocent og hvilket lån du dermed bør begynde at betale af på hurtigst muligt.

Samtidig hænder det ofte for folk, som har flere forskellige lån på én gang, at de ikke har mulighed for at betale af på alle lånene på samme tid. I stedet for koncentrerer de sig om et bestemt lån og bevæger sig langsomt videre til de andre. Og i mellemtiden kan de andre lån stå og samle store renter ind.

Med et samlelån kan du i stedet for samle alle lånene ét sted og måske ender du endda med at få en meget lavere rente, end du begyndte med før. Ganske vist er den pulje penge, som der trækkes renter af, blevet en del større og dermed kan summen af renterne godt være en smule store til at sarte med. Men disse bliver hurtigt mindre i takt med, at du får betalt mere og mere af på dit samlelån.

Større overblik

En af de helt store fordele ved at tage et samlelån er også, at du får langt større overblik over din økonomiske situation. Det kan være rigtig svært at skabe sig et godt overblik, når man har flere forskellige lån med flere forskellige låneudbydere – og så endda til flere forskellige renter.

Med et samlelån får du overblikket tilbage fordi alle dine udgifter til lån bliver samlet ét sted – under dit samlelån. Det er dermed forholdsvis hurtigt og nemt at se præcis hvor meget gæld du har samt hvor meget du giver i rente på din gæld. Og på den måde er det meget nemmere at danne sig en plan for, hvordan man hurtigst muligt kan blive rentefri.

Fordi et samlelån kan give et store overblik over din økonomiske situation, så kan det også medføre en del mindre stress for dig, når det kommer til det økonomiske. At føle sig usikker på pengepungen kan gøre alle mennesker utilpassede og er en signifikant stress faktor i alt for mange danskeres liv. Gør derfor dig selv den tjeneste at overveje at tage et samlelån.

Share