Tjek rankinglisten, når du skal tage en MBA

Tjek rankinglisten, når du skal tage en MBA

Hvad skal du vælge? Hvor er det bedste sted at tage en MBA? Hvor kan du finde ud af det henne? Der er mange forskellige hjemmesider og brochurer, hvor det fremgår, at du kan tage en MBA, men det kan være svært at finde ud af, hvor kvaliteten af en MBA er bedst. En af de letteste måder at finde ud af det på, er ved at se de årlige rankingslister.

Rankinglisterne viser, hvor højt de forskellige universiteter og business schools er vurderet. Det indikerer herved, hvor kvaliteten er bedst, og hvor du kan få mest for dine penge og din tid. At tage en MBA er en investering, så det er også vigtigt, at du får value for money.

Den liste, der bruges, når man skal se på rankingen af MBA-uddannelser, kaldes Forbes. Her fremgår Insead, Frankrig og Harvard Business School, USA, som nummer et i verden over de bedste skoler at tage en MBA. Så kig på Forbes liste, så er du sikker på, at du finder det bedste sted at tage en MBA-uddannelse.

Hvad kræver det at tage en MBA?

De fleste universiteter og business schools i verden vil gerne have, at du har en erhvervs- eller ledererfaring, inden du starter på en MBA. Nogle skoler gennemfører tilmed en test, som skal sikre, at dine sproglige, matematiske og analytiske evner er i orden. Og tilmed indkalder nogle uddannelser til personlige samtaler, så de kan se, hvem du er, og hvad du kan.

Uddannelsesinstitutionerne gør alt dette for at sikre, at de, som gerne vil tage en MBA, også gennemfører uddannelsen, så de ikke spilder en masse penge på noget, de ikke færdiggør. Derudover vil uddannelserne også gerne have kvalificerede kandidater, så niveauet forbliver højt.

Bliv en mere kompetent leder og vær klar på udfordringer med en mba insead.

Det er aldrig forsent at lære noget nyt. Selvom at der er et ordsprog som lyder på, at ”man ikke kan lære en gammel hund nye tricks”, så er det ikke for sjov, at der altid først er brugt vendingen ”hvem siger, at”. Det er nemlig sådan, at man aldrig er for gammel, eller at det aldrig er for sent at lære noget nyt. Det gælder med alting også med sit arbejdsliv. Selvom man måske tænker, at man er landet på den post, som man gerne vil have. Eksempelvis som leder eller chef, eller hvad det nu end er for en titel, som man bærer. Så betyder titlen eller stillingen ikke, at det er en ende på, at man skal gøre noget for at udvikle sig. Derfor kan man selvom man har sit drømmejob som eksempelvis leder, stadig gøre noget ved kompetencerne. Det kan man eksempelvis ved at tage på et lederkursus eller en lederuddannelse, hvor man først og fremmest får opkvalificeret sine lederkompetencer samtidig med, at man får nye redskaber med sig på vejen. Et eksempel på en sådan uddannelse er en MBA INSEAD.

Mba insead er for dig, som aktivt deltager i udviklingen

Mba INSEAD er en specialsyet lederuddannelse, som klæder dig som leder på til at varetage forskellige arbejdsopgaver med en professionelle, kompetente og innovative briller. Ved at følge og gennemføre mba insead får du ikke bare en bevis på, at du har dugfriske kompetencer og lederegenskaber, du opnår også en personlig selvsikkerhed i dig selv som leder. Dette gør dig mere selvsikker og kompetent i dit arbejde som ansvarshavende over for dine medarbejder. Selvom du har været i dit virke i mange år, så er markedet altid i en rivende udvikling – lær at følg med i tiden med en mba insead.

Find din skole på en oversigt over mba ranking

Måske er projektledelse noget for dig? (foto viauc.dk)

Find din uddannele med mba ranking (foto: se-institute.dk)

En mba er en uddannelse, som de fleste tager efter nogle år på arbejdsmarkedet. Det er altså typisk folk, som tager sådan en uddannelse, når de allerede har fået erhvervsrelateret erfaring. Og hertil føler og mener, at de mangler lidt mere uddannelse. Eventuelt hvis de skal søge et andet job eller hvis de skal dygtiggøre sig. Derfor er det da også typisk, at det er arbejdspladserne som betaler for ens mba. Men man kan naturligvis også gøre det selv. Men de fleste tager en mba, når de har opnået nogle års erfaring inden for erhvervslivet. En mba er hertil også tilpasset dig, som har et arbejde. Det vil sige, at du kan tage en mba, som er skræddersyet til dig, som skal passe et arbejde ved siden af. Dette er en mba, som man så tager på deltid. Sådan at du har tid til, at arbejde ved siden af. Men hvis du ikke er interesseret i at tage en mba på deltid eller ikke lige har noget arbejde, kan du naturligvis også tage en mba på fuld tid. Dette er meget individuelt, hvad folk gør. Og du skal naturligvis tage den mba, som passer bedst til dit individuelle skema.

Mba ranking er en liste over diverse mba’s

Det er hertil vigtigt, at huske på, at en mba er en uddannelse. Men det er en uddannelse, som ikke er en lukket titel. Det har den effekt, at der ikke er garanteret et vist niveau på samtlige mba’s. Derfor skal man være meget påpasselig med, hvilken mba man vælger at tage. En måde som du kan sikre dig, at din kommende mba er god, er ved hjælp af mba ranking. Mba ranking er nemlig en liste over de mange mba’er. Det er en liste som viser de internationale og nationale mba’er. Mba ranking er en offentlig liste over de forskellige skoler, som udbyder de forskellige mba’er. Her kan du se, hvilket ry de forskellige mba’er har. Og på den måde kan du tjekke, om din kommende mba også har den kvalitet, som du rent faktisk er på udkig efter.

Find den helt rigtige mba uddannelse der passer til dig

En mba, også kaldet Master of Business and Administration, er en af verden mest anerkendte og respekterede videregående uddannelser. En mba er det, man kalder en executive uddannelse, hvilket betyder, at den er direkte rettet mod ledere i erhvervslivet. Uddannelsen varer mellem 1 og 2 år og bliver oftest betalt af arbejdsgiveren. Nogle kan være tvunget til at betale delvist selv, det afhænger af, hvilken virksomhed man er ansat i, og hvilke ambitioner virksomheden har på dine vegne. Som fuldtids studerende vil udannelsen finde sted over 1 eller 2 akademiske år. Kravene til denne uddannelse er, at du skal have færdiggjort en relevant bachelor-grad. Et deltidsprogram vil være for den studerende, som også gerne vil arbejde ved siden af. Her vil der oftest være undervisning om aftenen eller i weekenden. Denne udannelser tager normalt to år eller mere.  Mba uddannelsen er attraktiv for en lang række af forskellige discipliner, da mba programmerne er baseret på en videnskabelig tilgang til ledelse. En mba er designet til at erhverve deltagerne med evner inden for forskellige forretningsområder som regnskab, marketing, human resources, økonomistyring og meget mere. Disse områder vil den studerende få mulighed for at specialisere sig i, alt efter hvilken retning man er interesseret i. Dette område vil så komme til at fylde en tredjedel af uddannelsen. Der findes både mba’er på universiteterne og handelshøjskolerne samt forskellige private udbydere.

Mba rankings

Der er flere og flere udbydere af mba uddannelser, hvilet også gør det sværere at vælge, hvilken der passer netop til ens ønsker og behov. Her kan det være belejligt at se på ranglisten over verdens bedste mba’er. Dog findes der forskellig måder at ranke på, hvilket man skal være opmærksom på. Der kan rankes ud fra deltagernes baggrund, gennemsnitlig lønforhøjelser på baggrund af efteruddannelse, antal deltager og mange andre faktorer.

Dygtiggør dig med en unik executive mba grad

Det vil altid være væsentligt at dygtiggøre sig. Det vil altid være essentielt at lære. Der kommer aldrig nogensinde et tidspunkt i dit liv eller i din karriere, hvor du har lært alt. Der vil altid være nye ting i livet, som du kan eller skal lære. Hvad enten det gælder professionelle opgaver på dit arbejde eller noget mere personligt, så som at skifte ble på din nyfødte søn. Uanset hvor langt henne i livet du er, vil der altid være flere ting som du kan færddig gøre dig i. Dette er kun og absolut en positiv ting. For på den måde holder mennesket sig i gang. Det er absolut positivt, at du bliver ved med at bevare lysten til at lære. Det er absolut positivt, at du bliver ved med, at ville dygtiggøre dig. Uanset hvilket fagområde eller felt det end måtte være. Det er først når denne lyst til at lære er væk, at du for alvor kan have et problem. Tag fat hvor du kan og bevar lysten til at ville dygtig gøre dig.

Akademiuddannelse i ledelse (foto: via.dk)

Bevar lysten til at ville lære nye ting igennem hele livet

Du har måske været på det samme arbejde i mange år. Du har måske siddet det samme sted ved det eksakt samme skrivebord igennem hele dit arbejde. Du har måske endda haft den samme stilling eller position igennem hele din karriere. Men det er aldrig for sent, at gøre noget ved det. Det er aldrig for sent, at ville udvikle sig selv professionelt. Det gælder blot om at tage skridtet. Det gælder om at turde, at kaste sig ud i nye udfordringer. Det gælder om at være stolt af sig selv og stolt at sin lyst til at lære nye ting igennem hele livet. For kun på den måde, kan du blive et bedre menneske. Og dette er både gældende på det personlige samt professionelle plan. Du skal altid bevare lysten til at ville lære nye ting igennem hele dit personlige og unikke liv.

Fremad med Executive MBA

Når man gerne vil fremad i verdenen, så er det ikke nok at gå fremad. Man må have en plan at gå efter. Det er vigtigt, at man træffer de rigtige valg omkring udformningen af denne plan, da man ellers risikerer at gå i stå eller havne et andet sted end dér, hvor man ønskede at komme hen. Hvis man gerne vil ende op med at blive leder, skal man derfor udforme sin plan med dette som fokus, hvor en stor del af den plan nødvendigvis må relatere til uddannelse og hertil en Executive MBA. Uddannelsen er ikke bare vigtig, således at man kan få CV’et til at skinne, den er også vigtig, så man personligt kan føle sig klar og være selvsikker indefra, og altså ikke bare være det på papir. Det sagt, så ser det også rigtigt godt ud på papir, at man kan notere, at man har gennemført en Executive MBA.

Bliv klar med Executive MBA

Selvfølgelig er det også vigtigt at CV’et er i orden, når man skal søge drømmestillingen som leder i en virksomhed, hvor man gerne vil gøre en forskel og drive den mod succes. Det er vigtigt for de mennesker, der skal vurdere én, uden at kende én på forhånd, hvortil en Executive MBA er kæmpe wow-faktor. De har jo kun dine papirer at forholde sig til. Men det er ligeså vigtigt, at man selv føler sig klar til at løfte opgaven, og den selvtillid opnår man, når man har gennemført en Executive MBA. Det er nemlig en grundig uddannelse, der er ligeså ambitiøs i sin skoling som man selv er for sine karriereplaner. Gennem en Executive MBA lærer man alle de værktøjer, teorier, strategier og meget mere, som man skal vide, for at komme på toppen af sit game. Udover at skaffe sig en Executive MBA, kan man tage et job ved siden af studiet, der relaterer til ens fremtidsplaner og/eller udbygger ens netværk, sådan at man allerede har en fod indenfor, før man overhovedet har banket på døren.

Share