Sygeplejerske videreuddannelse er en måde at udvikle sig på på jobbet

Det er altid en god ide at videreuddanne sig (foto viauc.dk)

Det er altid en god ide at videreuddanne sig (foto viauc.dk)

Sygeplejerske videreuddannelse er en måde at tage ansvar for sig selv på. Som sygeplejerske kæmper man dagligt en kamp med andre mennesker, på deres side vel og mærke, og der bliver krævet meget af en. Der bliver fordret, at man som sygeplejerske er i stand til at kunne tage kampen op dagligt, engageret og altid stålfast. Som patient er det godt at have en sygeplejerske, der er i stand til at kunne tale og se klart. En sygeplejerske som er stålfast men samtidig empatisk er et krav.

Udvikling og resultater

Som sygeplejerske er det defor særligt vigtigt, at man forsøger at uddanne sig selv gennem ens liv på arbejdsmarkedet. Det evigt skiftende arbejdsmarked, og de evigt skiftende systemer på hospitalerne fordrer en slags engagement og stillingtagen. Ellers bliver man hægtet af. Vil man gerne undgå at komme i en situation, hvor man enten ikke forstår eller føler sig på bar bund, er det en god ide at videreuddanne sig. I en videreuddanne sig, bliver man rustet teoretisk og praktisk.

Samspillet

Det er det gode samspil mellem teori og praxis, som gør en videreuddannelse værdifuld. Det er det, der i sidste ende kan komme til at gøre den store forskel, og da man som sygeplejerske skal ud i den virkelig verden, er det også der, det virkelig kommer til at tælle for noget. Med en videreuddannelse udvikler man sig både som menneske og som professionel. Det er netop også dette samspil mellem menneskelighed og professionalitet, der gør sygeplejersker så værdifulde for samfundet. Der kan nemlig aldrig ske en helt igennem professionalisering af det menneskelige, og det er sygeplejerske altid godt klar over. Derfor går sygeplejersker også altid op i deres job med en ildsjæl, som det er svært at se andre steder i andre professioner. Det er derfor, det er så spændende.

Se denne side, hvor du finder videreuddannelse til sygeplejersker

Share