Sund organisationskultur og arbejdsmiljø giver resultater

Organisationsudvikling (Foto: hansentoft.dk)

Organisationskultur gør meget godt for virksomheden (Foto: hansentoft.dk)

En kultur er mange ting, men en organisationskultur er én ting. Det er den måde hvorpå man handler i en virksomhed. Der er mange måder at handle på  og dermed også mange forskellige organisationskulturer.

En organisations består selvsagt af mange ting, og udover processer, systemer og strukturer, så består den også af mennesker. Og det er særligt mennesker, der binder det hele sammen. Derfor er det også vigtigt at passe godt på disse mennesker. Det gør man bedst gennem et godt arbejdsmiljø og god fokus på trivsel.

Når vi taler organisationskultur er det netop hele den måde, vi binder vores virksomhed sammen på og man kan sige, at organisationskulturen, det er den måde virksomhedens medarbejdere ser på virksomhedens aktiviteter – dette er ofte en fastsat linse, som man kigger igennem. Men linsen kan altså være forskellig fra virksomhed til virksomhed.

En sund organisationskultur er en linse, hvor alle kan kigge med og alle føler sig værdsat. Er der meget travlt på en arbejdsplads, så skal der samtidig være plads til at medarbejderne hviler ud. Her er det netop arbejdsmiljøet man har styr på.

Sådan påvirker du en organisationskultur

Der er forskellige måder, at påvirke sin virksomhed på. Nogle siger, at det er svært at ændre en organisationskultur og at det kan tage år, men der er gode muligheder. Særligt hvis du har et godt arbejdsmiljø.

For at påvirke en organisationskultur, skal du tænker over følgende:

1: Hvordan er ledelsen og hvad er ledernes adfærd

2: Hvad er succes i virksomheden

3: Hvordan bliver en ansat udviklet og får karriere i virksomheden – hvad er belønnelsen for at klare det godt

4: Hvordan kommunikeres der i virksomheden og hvad er tonen

Bliv meget klogere på organisationskultur gennem konsulentvirksomheden hansentoft

Se mere om organisationskultur her:

God ledelse kan også skabe en god organisationskultur

En sund organisationskultur skærpes af rådgivning

Share