Se godt ud til jobsamtalen

Se godt ud til jobsamtalen

De fleste af os kender det: Man skal til jobsamtale, og man er nervøs. Hænderne ryster og er svedige. Tusind tanker flyver rundt i hovedet på en, mens man bare prøver at trække vejret og holde hovedet koldt. Man vil bare så gerne have det job! Men hvad nu, hvis man udstråler al for megen generthed og mindreværd – bare fordi man er nervøs? Er ens chancer for jobbet så eliminerede, fordi man næsten ikke kunne tale for nervøsiteten – og fordi ens selvtillid svigtede, da det virkelig gjaldt?

Det kan være enormt udfordrende at køre den rigtige stil til en jobsamtale, netop fordi man så let kan blive nervøs. Det er der for så vidt ikke noget galt i, for det er helt normalt og ok at være nervøs, når man skal præstere. Og en jobsamtale er virkelig en præstation af de store – især, hvis det er drømmejobbet, der er i spil! Men heldigvis er der råd at hente til den nervøse jobansøger. Det handler blandt andet om at tage sig godt ud til jobsamtalen.

Føl dig godt tilpas

Det drejer sig om at føle sig godt tilpas, når man skal til jobsamtale. Mærke selvtillid i sig selv. Føle, at man retter ryggen, kan se folk i øjnene og udstråle en grad af ”her-kommer-jeg”. Kropssproget spiller en rolle, og det samme gælder påklædningen. Hvilken påklædning spiller for dig – og vil få dig til at ”spille” til jobsamtalen? Kunne det være en idé med et par fede seler til bukserne? Alt afhængig af jobtype, vil ens påklædning ofte have noget at skulle have sagt. Fordi den tæller med i det førstehåndsindtryk, man giver, når man træder ind ad døren til samtalen. Et par smarte seler i gode farver kan være med til at give den mandlige ansøgers påklædning lidt kant – og spiffe indtrykket af ham op. Og med seler på sidder bukserne, som de skal.

Et væld af smarte seler

Det er intet problem at finde et par smarte seler, der kan give jobsamtalen lidt ekstra krydder – og ansøgeren lidt mere selvtillid. Alverdens herlige seler i forskellige farver, mønstre og størrelser giver mange gode muligheder for at finde netop det slips, der er det helt rigtige. Det, der lige passer til det tøj, man skal have på til jobsamtalen – og som gør, at man føler sig velklædt, veltilpas og rolig.

Dog skal man også huske at klæde sig efter, hvilket job man søger – og overveje, hvordan man bedst gør et godt indtryk. Dette selvfølgelig i forhold til det, man siger, men også i forhold til det visuelle udtryk samt kropssprog. Sørger man for at give hånd og smile, tale ordentligt og høfligt, samt at sætte håret pænt og trække i noget nydeligt tøj, er man godt på vej. Om det lige er et par smarte seler eller måske endda et flot slips, der kan sætte prikken over i’et, må være op til den enkelte. Og når man ellers bare gør sig umage og brænder for det job, man søger, vil det med garanti også komme til udtryk i samtalen. Så kan man ikke gøre det bedre.

Share