Pædagogiske kurser er nødvendige, fordi vi bliver klogere

Pædagogiske kurser (Foto: bupl.dk)

Pædagogiske kurser (Foto: bupl.dk)

Verden er foranderlig, og det er heldigvis en god ting. Gik alle ting i stå ville vi ikke bare blive deprimerede, vi ville heller aldrig blive klogere. Heldigvis bliver vi mennesker hele tiden klogere på os selv og andre. Det kaldes erfaring. Pædagogik er også en foranderlig størrelse. Tænk bare på den sorte skole, der blev erstattet af rundkredspædagogik. Nu snakker vi individuelle læringsplaner. Din arbejdsplads har også brug for at blive opdateret en gang imellem. Det kan være indenfor specifikke nicheområder, men det kan også være på grund af aktuelle og nye udfordringer. Heldigvis findes der en lang række pædagogiske kurser til netop dette formål.

Du kan få kurser i stort set alt, hvad hjertet begærer. Konflikthåndtering, specialundervisning, pædagogisk sociologi, ny forskning osv.

Pædagogiske kurser i konflikthåndtering

Et pædagogisk kursus i konflikthåndtering kan være en rigtig god ide, hvis du ønsker at arbejde med mennesker, der har specielle behov og udfordringer. Kurset er målrettet de ekstra konflikter der nødvendigvis må opstå gennem arbejdet med udviklingshæmmede eller mennesker med kognitive funktionsnedsættelse. Det kan være alt for ordblinde børn til anbragte og omsorgsvigtede børn til decideret fysisk handicappede.

Med et kursus i konflikthåndtering bliver du blandt andet klædt på til at forstå og analysere konflikten. Her er det blandt andet vigtigt at kunne årsagsbestemme og være bekendt med diagnoser og prognoser, ligesom en stor psykologisk forståelse er alfa omega.

Kurserne gør dig i stand til at indgå i specialpædagogiske konflikter som tredjepart. Det er spændende arbejde, og du kommer til at gøre en forskel.

Læs mere om pædagogiske kurser her: http://www.viauc.dk/videreuddannelse/paedagogik/Sider/paedagogik.aspx

Share