organisationsudvikling løfter din virksomhed til et nyt niveau

Forretningsudvikling (foto: hansentoft.dk)

Forretningsudvikling (foto: hansentoft.dk)

Kulturen og de processer, der er i jeres virksomhed er ofte låst fast, og derfor svære at lave om på. Det kan dog være at i oplever at resultaterne er uændret eller udeblivende, og det kan tyde på at det er tid til at se indad i organisationen.

 

Udvikl organisationen og opnå nye resultater

 

Organisationsudvikling er et begreb der opstod i 50’erne og 60’erne i USA. Det er et begreb, der står for de forandringer, der sker i virksomheder og som skal til for at se resultater. Det adskiller sig fra ledelses- og strukturændringer, da der er fokus på andre, overordnede ting.

 

Med begrebet, organisationsudvikling, dækker man de forbedringer, der sker af samarbejde, kommunikation og ledelsesformer i organisationen. Dette er så alle virksomhedens enheder: niveauer, ansatte kan blive rustet på til at kunne klare eventuelle udfordringer, der kan opstå i organisationens fremtid – nær som fjern. Det er forandringer, der starter og er sat i gang hos topledelsen, og derefter går gennem alle lag og niveauer af virksomheden. Ofte med hjælp fra konsulenter udefra.

 

Ha’ øje på jeres endelige mål

 

Organisationsudvikling består af forskellige indblandinger ude fra i virksomheden. Det er her de vigtigste personer i organisationen kan influere med mønstre, opfattelser og processerne i virksomheden. Det kan blandt andet være teambuilding, problem-diagnose, ledelsesudvikling og uddannelse generelt og ændring af strukturelle og de tekniske processer. Men den vigtigste af dem alle: rådgivning.

 

Dog er det vigtigt at i som virksomhed og ledelse husker at der ikke kommer nogen succesfuld udvikling uden at der er mål, strategier og succesfaktorer. Der kommer nemlig ikke noget godt ud af en udvikling eller så stor en ændring, uden at alle har det samme mål for øje. Det bliver derfor en tom øvelse, som er spild af ressourcer.

 

Ændringer sker ikke uden at topledelsen tager initiativ. Hvis I mangler resultater i jeres organisation, er det måske på tide med hjælp udefra?

Læs mere om organisationsudvikling her

 

Se også:

Projektledelse kursus er en egenskab i høj kurs

Undgå at ende i ledighedskøen med et AMU kursus

 

Share