Ledelsesudvikling – en krævende nødvendighed

Har i også et stort behov for ledere? (Foto: jobbank.dk)

Har i også et stort behov for ledere? (Foto: jobbank.dk)

En virksomheds succes er i høj grad betinget af ledelsen. Under den økonomiske krise blev det synliggjort, hvilke virksomheder der havde en god ledelse, og hvilke der ikke var blevet varetaget ordentligt. I den senere tid har mange større virksomheder måttet afskedige deres topledere og give dem astronomiske gyldne håndtryk med på vejen. Der er ingen tvivl om, at det virkelig kan betale sig at have styr på den ledelse, der sidder i virksomheden. Derfor er ledelsesudvikling noget, som man gør klogt i at have fokus på løbende.

Det kan måske godt være svært for selve lederne at se ledelsesudvikling som en nødvendig, da de med god grund betragter sig som spidsen af virksomheden. Som leder kan man godt få den følelse, at man skal fokusere sin energi på at udvikle de ansatte og virksomheden generelt, men ikke sig selv. En ydmyg leder vil imidlertid være i stand til at identificere sine begrænsninger og tage de nødvendige skridt for at sørge for, at de ikke kommer til at gå for meget ud over virksomheden. Dette vil skabe bedre betingelser for succes i forretningen.

Veje til ledelsesudvikling

Ledelsesudvikling er en kompliceret størrelse. Ledelse er nemlig en disciplin, der kræver mange ressourcer, også på et menneskeligt plan. Derfor er ledelsesudvikling sjældent noget, som en virksomhed kan tage i egen hånd. I stedet skal man alliere sig med nogle samarbejdspartnere, der kan.

Der findes i dag flere bureauer, der arbejder med forretningsudvikling og ledelsesudvikling. Det sker som oftest gennem coaching på et meget personligt plan. Man kan vælge at tage imod ledelsesudvikling som lederteam, hvis man varetager mange opgaver sammen og har brug for at få styrket samarbejdet. Men coaching kan også ske gennem én-til-én undervisning, hvor lederen får sin egen personlige coach, som vil følge én og analysere hele ens virke.

Ledelsesudvikling – Vil du vide mere?

Ønsker du at blive en god leder? så læs mere her

Share