Ledelse i praksis er mere spændende end i bøgerne

Der er forskel på praksis og teori (foto se-institute.dk)

Der er forskel på praksis og teori (foto se-institute.dk)

En uddannelse kan føles rigtig lang og meget uoverskuelig. Ofte så hjælper det ikke, at pensummet er tungt og meget akademisk. For det kan godt dræbe lysten og glæden til det fag, som man egentligt interessere sig rigtig meget for. Nogen vælger at droppe ud, andre klemmer ballerne sammen og kæmper sig igennem drømmeuddannelse, i håb om at virkeligheden på den anden side er bedre, end den er i bøgerne – det er det meget ofte. Men det gælder tit de tunge akademiske fag, at de er svære at kæmpe sig igennem.

Kombiner akademikeren og praktikeren

Det er bare så vigtigt at man holder fast, for virkeligheden på den anden side er fuld af mange flere former og farver. Du har garanteret ofte hørt en sætning i stil med, ”virkeligheden var helt anderledes end det jeg læste om i bøgerne.” Det skal ikke betyde at uddannelse og teori ikke er vigtigt. For det er det. Man skal altid kende de grundlæggende teorier for at kunne ”spille spillet” så godt som muligt.

Det gælder især, når vi snakker ledelse.

Ledelse i praksis overgår alle forventninger

Som jeg har nævnt ovenfor, så er det uddannelse og teori helt essentielt for, at man kan blive god til sit job i det senere liv. Det gælder for tømrer, bankmænd, læger og ledere. I forhold til ledelse findes der massere af ledelsesteorier i bøgerne, som i den grad har ændret sig igennem tiderne. Tidligere i tiden var man overbevist om, at en leder skulle lede ved hjælp af kæft, trit og retning. Hvorimod man i dag tror mere på, at inddrage og anerkende sine ansatte. Derfor ser ledelsesstrategierne i bøgerne også meget anderledes ud end tidligere. Men lige meget hvor meget man omskriver bøgerne og teorierne, så er det noget helt andet, når man står ude på ledelsesgange, og skal få virksomheden og dens ansatte til at fungere og florere.

Du kan læse mere om ledelse i praksis her

 

Læs også

Ja, det er også muligt for dig at blive god til ledelse

En uddannelse i ledelse ruster dig til en lederstilling

 

Share