Ledelse i dag er en mere specialiseret videnskab

MBA (foto se-institute.dk)

Ledelse i dag (foto se-institute.dk)

Ledelse i dag er en mere specialiseret videnskab

Der er flere forskellige årsager til, at ledelse i dag ikke blot er noget man gør med venstre hånd. Ledelse har naturligvis altid været et fag, bestridt af folk, som har haft flair for at styre og ordne. Men i dag stilles der langt højere krav, af flere forskellige årsager. Der er en tendens til at langt flere firmaer ender med at blive væsentligt mere professionaliseret på kortere tid. Med en mere professionel sfære i en virksomhed, følger naturligvis behovet for en mere kompetent ledelse.

Ledelse er noget, de kræver at man tør gå forrest. I tidligere tider har det betydet, at man som leder har været nødt til at være super modig for dermed, at kunne stole nok på sine egne idéer og intuitioner, til at turde føre dem ud i livet. I dag er det væsentligt anderledes. Nu er der så mange arbejdsgange og kunderelationer, som bliver håndteret af en computer. Det betyder, at der bliver genereret en masse data, som man som leder skal være i stand til at handle på baggrund af.

Analytisk set, er ledelse en helt anden videnskab end det var en gang. I gamle dage havde man naturligvis relativt godt styr på, hvordan tingene så ud, og man kendte sikkert også til en masse formodede årsagssammenhænge mellem virksomhedsmæssige faktorer. Men i dag, med de utrolige mængder data der bliver genereret på baggrund af at alting er digitalt, kan man faktisk lave reelle analyser af markedssituationer og andet, således man som leder i dag, nærmere har til opgave at overbevise sine ansatte om at disse data nu også siger det, som de siger.

Ledelse i dag er stærkt påvirket af globalisering

Det er ikke nok, i dag, at overtage et firma ved generationsskifte. At være i familie med den tidligere leder er ikke nødvendigvis nok til at få succes. Det kræver et enormt globalt udsyn, at kunne få succes med at lede en virksomhed i dag, hvor globaliseringen er mere tilstedeværende end nogensinde før.

Læs alt om ledelse i dag på www.se-institute.dk

Få mere indformation om ledelse og uddannelse inden for ledelse her:

En uddannelse i ledelse ruster dig til en lederstilling

Kommunikation er alfa og omega i kampen for god ledelse

Share