Guide til ansættelse: Dit køkken- og kantinepersonale skal have disse kvalifikationer

Guide til ansættelse: Dit køkken- og kantinepersonale skal have disse kvalifikationer

Har du en fødevarevirksomhed? Eller er din virksomhed endelig blevet så stor, at I har brug for at have jeres eget køkken- eller kantinepersonale? Så er det en god ide, at du læser med her. I denne artikel kommer vi nemlig med en række råd til, hvordan du finder frem til det bedste personale, og hvad de skal kunne. På den måde kan du få de absolut bedste: det vil både gøre dine kunder og dit personale rigtig glade.

Få anbefalet personale til kantine og køkken

Kender du allerede nogen, der er i branchen, er det en god ide, at du udnytter deres kompetencer til at finde frem til det allerbedste personale til din virksomhed. Hvis vedkommende allerede er inde i fødevarebranchen, vil han eller hun have et stort netværk og kunne hjælpe dig i gang. Har du allerede ansat en person, er det en god ide, at du spørger, om vedkommende kan finde en gennem sit netværk.

Vælg en, der har erfaring med at bruge en stegeplade

Både i din fødevarevirksomhed og i din kantine kan det være smart at bruge en stegeplade til professionelle til at lave mad på. Stegepladen kan både bruges til at stege pølser, lave wokmad, kokkerere bøffer og en lang række andet mad. Det er derfor en rigtig god ide, at du leder efter en medarbejder, der kan finde ud af at bruge en stegeplade. Du kan nemt købe en stegeplade via nettet, så dit personale hurtigt kan komme i gang med at lave mad på den.

Sørg for, at dine ansatte har hygiejnebevis

Når du har en fødevarevirksomhed eller en kantine, er det selvfølgelig vigtigt, at dine ansatte har et hygiejnebevis. Det er med til at sikre, at de allerede ved, hvordan de skal opføre sig i forhold til madvarer. Når du har en kantine i din virksomhed, eller du har en fødevarevirksomhed, kommer Fødevarestyrelsen på uanmeldte besøg. I det tilfælde er det vigtigt, at der er fuldstændig styr på hygiejnen.

Vælg folk med forskellige kompetencer

Har du mere end en ansat i din virksomhed eller i din kantine, kan det være rart, at det er nogle, der har nogle forskellige kompetencer. Det kan være med til at gøre, at du kan servere flere forskellige former for mad for dine gæster eller dit personale. Det kan for eksempel være en, der er rigtig god til at lave wokmad og så kan bruge jeres stegeplade til det. Det kan også være en, der er virkelig god til at lave smørrebrød.

Folk der er gode til at vaske op

Når der er blevet lavet mad, kommer der naturligvis også til at være en stor opvask efterfølgende. Det er derfor vigtigt, at du enten ansætter nogle opvaskere, eller har et personale i køkkenet, der også er friske på at vaske op efterfølgende. Der er mange, der ikke synes, at det er en sjov tjans at vaske op. Det er derfor også en fordel for dig, hvis du giver dem de rigtige værktøjer at gøre det med.

Share