videreuddannelse øger dine chancer helt enormt meget (foto viauc.dk)

Gaveideer til selvstændig erhvervsdrivende

Kender du en person der netop er startet som selvstændig erhvervsdrivende, som du gerne vil give en gave eller skal du find en fødselsdagsgave til en iværksætter, så kan du finde tips og gaveideer i denne artikel.

Der kan dog være stor forskel på hvilken gave du skal give den nye og den mangeårige iværksætter, da de er 2 vidt forskellige steder i deres iværksætterliv. Vi har derfor delt artikel op i 2 afsnit. Et afsnit med gaveideer til nystartede og et etablerede selvstændige.

Vil du gerne finde mere generelle gaver til en bestemt anledning eller til en bestemt persontype, så besøg gaveinspiration.dk.

Gode gaver til den nystartede iværksætter

En nystartet iværksætter er i gang med en spændende tid i sit arbejdsliv, men også en omvæltning der fylder meget i hovedet. For hvad betyder det for privatøkonomien og familien generelt, når 37 timers arbejdsuge byttes ud med meget mere for de fleste.

Gode gaver til en nystartet iværksætter kan derfor med fordel være noget der gør bekymringerne mindre, noget der motiverer eller noget der hjælper til at få mere tid til at arbejde.

  • En notesbog – Struktur er der sjældent meget af i starten af et nyt iværksætterliv. Derfor kan noget så simpelt som en notesbog være en god gave.
  • Ting til kontoret – Måske mangler kontoret nogle møbler, noget til væggene eller pynt til skrivebordet. Det er alt sammen oplagte gaver til en nystartet iværksætter der sjældent har styr på det hele fra starten af.
  • Elektronisk tilbehør – Mange nye iværksættere aner ikke hvad de mangler fra starten af på elektronik fronten. Oplagte gaveideer kan f.eks. være mobilt internet, USB-sticks, hovedtelefoner med mikrofon, headset til telefonen, håndfri telefon til bilen, en laserpointer og lignende.
  • En arbejdsplan godkendt af familien – Hvis du vil give din mand eller kone en god gave som nystartet selvstændig, så kan det sagtens være at han eller hun fast får en aften eller to om ugen til at arbejde så længe som det er nødvendigt. På den måde er der klare linjer og der er fast 2 aftener om ugen, hvor iværksætteren kan arbejde igennem uden at tænke på børn, madlavning og uden at få dårlig samvittighed overfor partneren, der står med det hele på hjemmefronten.

Gaveideer til etableret iværksætter

Skal du finde en god gave til en etableret iværksætter, så skal du måske gå lidt anderledes til værks. Især hvis det er en succesfuld iværksætter som i forvejen tjener gode penge og som sikkert har penge til at gøre alt.

  • Tid – Den vigtigste ressource vi har er tid. Det er ikke noget du kan købe for penge, men du kan tilbyde din tid og dit selskab. Det kan f.eks. være ved en gåtur i et naturskønt område, hvor du har sørget for lidt forfriskninger til turen. Det kan også være en koncert, en biograftur, en fodboldkamp eller måske endda en rejse kun for dig og iværksætteren. Minder kan der aldrig skabes for mange af, og hvis du og iværksætteren er noget for hinanden er det en af de bedste gaver du kan give.
  • Gadgets – Der findes et hav af gadgets. Måske kan du finde en af de der gadgets som han eller hun ikke anede ville gøre deres liv bedre eller sjovere.
  • Oplevelser – Selvom iværksætteren måske har penge til at købe mere end de fleste, så er det ikke ensbetydende med at de gør det. Måske er det væsentlige for ham eller hende netop at tjene penge og se bankkontoen vokse. Derfor kan en oplevelsesgaver der kommer fra dig være den perfekte gave til iværksætteren, så han eller hun kommer lidt væk fra det hele og oplever noget nyt og spændende. Ofte kan det i sig selv give fornyet energi og motivation til at komme stærkere tilbage på arbejde. Oplagte oplevelser kunne f.eks. være ballonflyvning, en tur i en superbil, et madkursus eller en smageoplevelse.

Ønsker du flere ideer til gode oplevelsesgaver så tjek denne guide. Held og lykke med gavejagten.

Share