Efterudannelse skaber fremskridt på kort og på langt sigt

Du kan altid skifte spor med en efteruddannelse (Foto: campusaccess.com)

Du kan altid skifte spor med en efteruddannelse (Foto: campusaccess.com)

En efteruddannelse er sjældent en dårlig ide. Har man været på arbejdsmarkedet i et par år og efterhånden fået den praktiske erfaring, man gerne vil have, kan det være fordelagtigt igen at tænke på skolebænken. Skolebænken kan være med til at øge ens potentiale og ressourcer og dermed gøre en mere attraktiv i et dynamisk og omskiftligt arbejdsmarked. Det er ikke til at sige, hvad morgendagen byder på. Det er en svær verden at forudsige, men har man ballasten og forberedelsen i orde, kan man være sikker på, at dagene nok skal tegne lovende for en.

Styrker indre og ydre relationer

Efteruddannelse styrker både de indre og de ydre relationer. Det er vigtigt at kunne skelne sort fra hvidt. Det er vigtigt at have teorien, der fortæller, hvordan noget skal sættes sammen. De såkaldte analytiske redskaber er af høj kurs. Men det er også vigtigt at kunne relatere dem til andre i dialogform. På en efteruddannelse får man både styrket de analytiske og de sociale kompetencer, hvad et angår. For sandheden er, at mennesket lever i en social verden, og det som man nu engang ønsker at sætte i verden kommer til at foregå blandt andre mennesker. Vil man derfor have det ypperste ud af sine evner, bør man derfor også være i stand til at udtale dem.

Anskueliggør og effektiviserer

Med en efteruddannelse vil man føle sig bedre rustet, mere energisk og mere i stand til at kunne klare de forskellige elementer, der kommer til at spille ind i ens professionelle liv. Med en teoribaseret undervisning, der er relateret til en virkelig verden, er vejen frem til målet nemmere klarlagt og arbejdet nemmere at komme i gang med.

Se på efteruddannelse hos VIAUC

Læs meget mere om efteruddannelse her:

Efteruddannelse er en god investering i fremtiden

Efteruddannelse kan være mange ting

Share