Derfor er det vigtigt med en sund organisationskultur

Hvad kendetegner jeres organisationskultur? (foto hansentoft.dk)

Hvad kendetegner jeres organisationskultur? (foto hansentoft.dk)

Hvordan er kulturen i din organisation? Eller dit firma? Eller din virksomhed? Uanset hvad du kalder dit foretagende, så har der udviklet sig en kultur, som er vigtig for den måde, som I arbejder på. Det er helt sikkert. Men tænk lidt over det. For hvordan er det virkelig hos jer? Er den god? Har I en kultur, hvor I hjælper hinanden? Hvor du som chef er til at tale med om alting? Eller har I en mere lukket kultur, der kan gøre det ubehageligt for dine medarbejdere at komme på arbejde. Det er ikke sikkert, at du med vilje har været med til at skabe en lukket kultur. Det kan bare være sket.

Det er vigtigt at udvikle organisationskulturen i den positive retning

Så er det en negativ kultur, der er i din organisation, virksomhed eller dit firma, så er det altså noget, der måske er sket, fordi du ikke har taget styret. Fordi du ikke aktivt er gået ind og sagt: Jeg vil have en positiv kultur her. Det skal man nemlig gøre. Men hvordan gør man det, kan dit næste spørgsmål passende være. Det gør man ved at være aktiv og proaktiv inden for det. Du kan fx uddanne dig inden for det. Det er faktisk ikke nogen dum ide overhovedet.

Du kan lære at blive god til at udvikle en positiv organisationskultur

Ja, du kan nemlig tage et kursus, der hjælper dig med at blive god at ændre organisationskulturen i dit firma. Det er et kursus, du kan tage sideløbende med dit arbejde, så du ikke mister timer på selve jobbet. Det er faktisk rigtig smart. Og det er ikke dum viden at have. Slet ikke! Det er faktisk rigtig vigtig viden.

Klik her for at se mere om en god organisationskultur

 

Læs mere om organisationsudvikling her på bloggen:

En virksomheds organisationskultur er altafgørende

Share