Ledelse (foto: hansentoft.dk)

Bliv bedre med en uddannelse i projektledelse

Det kan godt være, at du har meget erhvervserfaring, men så er det sikkert også længe siden, at du selv sad på skolebænken. Du ville derfor måske have godt af at udvide din horisont og udvikle dig inden for dit område. Du kan med fordel se nærmere på en uddannelse i projektledelse, hvis du er ambitiøs.

Tag selv styringen med en uddannelse i projektledelse

På en uddannelse i projektledelse vil du lære at reflektere over dine egen rolle som leder af et projekt, og du vil lære at kommunikere konstruktivt til et større team. Derudover vil du modtage undervisning i, hvordan du bedst muligt håndterer konfliktoptrapning i gruppen. Du vil lære at disponere din tid, så du ender ud med det bedst mulige resultat i forhold til projektet. Et projekts succes handler ikke kun om resultatet, men også om vejen mod resultatet. Løbende fordeling, styring og overblik over opgaverne er altafgørende for et succesfuldt projekt. Alle disse ting lærer du, hvis du vælger at give dig i kast med en uddannelse i projektledelse. Uddannelsen går på tværs af brancher, så du kan drage nytte af den, ligegyldigt hvad du arbejder med.

Bliv bedre til dit job med en uddannelse i projektledelse

De fleste mennesker har haft glæden af at arbejde under en god leder. En god leder kan bevare overblikket over et større projekt og uddelegere opgaver effektivt.  En projektledelses uddannelse er til dig, der ønsker at udvikle dine ledelseskompetencer. Husk på, at man altid kan lære noget nyt! En praktisk projektlederuddannelse indeholder alle elementer, lige fra etablering til tidestimering. Du lærer nemlig både om økonomi, business cases, rapportering, overblik og planlægning mes it-værktøj. Alt sammen ting, som man har brug for at vide noget om på nutidens arbejdsmarked. Du bør helt klart overveje at tage en projektlederuddannelse, hvis du vil udvikle dine kompetencer.

Er du klar til en projektledelse uddannelse?

Hvis du gerne vil avancere lidt på jobmarkedet, kan det være en god idé at uddanne dig op igennem systemet. Det kan faktisk lade sig gøre. Især med en uddannelse i projektledelse. En projektledelse uddannelse er for dig, der allerede har en del kompetencer fra et langt liv på arbejdsmarkedet, men som gerne vil gøre din hverdag lidt mere spændende ved at blive leder for et projekt. Det vil denne uddannelse give dig redskaberne og kompetencerne til at blive. Der er heller ikke mange, der får en chance for at blive projektleder, hvis ikke de har noget på CV’et, der kan retfærdiggøre det. Det kan en projektledelse uddannelse.

corporate photo

Styrk dine kompetencer med en projektledelse uddannelse

Du kan på ganske kort tid komme ud på den anden side af et uddannelsesforløb med meget styrkede kompetencer inden for projektledelse. En projektledelse uddannelse er nemlig et intensivt forløb for dig, der er klar til at komme tilbage på skolebænken og styrke de kompetencer, som du allerede har opbygget ude på arbejdsmarkedet. At komme tilbage på skolebænken kan være virkelig givende, selv om man er kommet lidt op i årerne. For nu er motivationen for alvor kommet. Det var den måske ikke, dengang du sad på skolebænken i første omgang.

Lær mere om projektledelse som uddannelse

Du kan lære meget mere om projektledelse som uddannelse, hvis du finder de skolers hjemmesider, som tilbyder kurser og uddannelser i netop dette. Du skal bare søge efter ’projektledelse uddannelse’ på nettet, og så vil du finde en masse sider, hvor du kan suge oplysninger til dig. For det er vigtigt, at du vælger den skole, der passer bedst til dig, så du opnår de bedste kompetencer. Hvad venter du på? Bare kom i gang.

Bliv en bedre leder med projektledelse kursus

Det er svært at forudsige fremtiden, men alligevel har vi et indtryk af, hvilke tendenser som vil spille ind i fremtidens arbejdsmarked. Først og fremmest så har politikere og medier brugt meget energi på, at fremane et billede af at fremtidens arbejdsmarked vil indeholde en særlig fordeling på det aldersmæssige. Denne fordeling går ud på, at der i fremtiden vil være væsentlig flere ældre, og for at samfundet skal kunne ’stå oprejst’, så er vil fremtidens arbejdsmarked og indeholde flere ældre, altså så vil folk være ældre, inden de går på pension. Derudover så taler mange også om, at i og med at Danmark er et meget lille verden i en stor globaliseret verden, så skal vi, firmaer og andre instanser være omstillingsparate for at kunne følge med og have betydning. Det kommer også til at påvirke os som mennesker på arbejdsmarkedet. Eksempelvis så handler det om, at vi skal være klar på at hele tiden udvikle os, og det vil også betyder, at man ikke på samme måde vil opleve at folk har det samme jobs hele livet.

Bliv omstillingsparat og bliv klar til fremtiden med et spændende og lærerigt projektledelse kursus

Der er flere måder, man kan omstille sig til fremtiden på, og egentlig så vil det ikke være helt unaturligt for den generation som træder ind på arbejdsmarkedet i disse år. Unge mennesker og fremtidens ’arbejdere’ er klar på at omstille sig. Noget som man med fordel kan gøre brug af er at tage et kursus i eksempelvis projektledelse. At lave projekter er noget, som kommer til at blive mere og mere anvendt, netop fordi at situationerne ændrer sig hele tiden, og derfor har man mere brug for enkeltstående projekter fremfor faste jobs. Ved at tage et projektledelse kursus bliver man klar til at kunne varetage disse opgaver.

Projektledelse kursus er en egenskab i høj kurs

Rigtig mange mennesker går rundt og leder efter jobs. Der er nemlig høj arbejdsløshed, og det er der mange der mærker til. Det er ikke længere kun de ufaglærte og den svarere sociale del af et land som Danmark, der mærker det – nej, det er også dygtige, kvalificerede og veluddannede mennesker, der bliver mærket af disse forhold. Man taler blandt andet om et akademisk proletariat i dag, et begreb der ville være helt og aldeles utænkeligt for blot nogle få år tilbage. Markedet er ganske enkelt mættet, og den manglende vækst får ikke sat gang i motorerne og hjulene, som alle går og håber på. Lavkonjunkturer og recession er at takke for dette, og det kan man som almindelig borger ikke gøre meget ved. Faktisk kan man ikke gøre meget andet end at læne sig tilbage og se på. Det passer naturligvis ikke – recession og lavkonjunktur kan man ikke gøre noget ved, men man kan så sandelig gøre, hvad man kan for at tilpasse sig et nyt og til alle tider omskifteligt arbejdsmarked. Det er nemlig noget af det, der kendetegner arbejdsmarkedet i dag. Det er utrolig omskifteligt, ikke mindst fordi vi lever i den globaliserede og internationale virkelighed, som tilfældet er i dag.

Projektledelse kursus er en egenskab i høj kurs

En af de tendenser man har set i løbet af de sidste fem-syv år er, at langt flere bliver ansat på projektbasis. Virksomhederne er ikke længere i position til at kunne ansatte en helt masse medarbejdere, for de ved ikke, om det hele lige pludselig vender igen. Derfor benytter de sig i langt højere grad af ansættelser på projektbasis. At være i stand til at kunne styre og forme et projekt, er derfor en egenskab, rigtig mange leder efter blandt den ikke arbejdende del af arbejdsstyrken i dagens Danmark.

Projektledelse kan bruges i mange virksomheder

Mange virksomheder oplever en udvikling, som bærer præg af, at deres arbejde bliver mere og mere projektorienteret. Det betydet, at man arbejder på noget i en bestemt periode ud fra et fastlagt budget. Der skal naturligvis noget til for, at noget sådant kan fungere ordentligt. Derfor er ledelsesdisciplinen projektledelse blevet meget udbredt i mange virksomheder, hvilket gør det til et attraktivt fagområde at studere eller arbejde med.

Hvis man arbejder med projektledelse, skal man være i stand til at bevare overblikket i pressede situationer og holde mange bolde i luften. Det er en projektleders pligt at sørge for, at alle involverede i projektet laver de ting, de skal, og afleverer deres arbejdsopgaver til tiden. Samtidig står projektlederen også for kundekontakt og eventuelt praktisk produktion på egen hånd. Det er derfor et arbejde, der involverer mange forskellige ting, og som kræver et ret bredt spektrum af kompetencer.

Det gode ved at arbejde med projektledelse er, at man samtidig berører andre former for ledelse. Det er klart, at en projektleder med mange års erhvervserfaring også vil have forstand på forandringsledelse, budgettering i større skala, beslutningsprocesser og så videre. På den måde er der gode fremtidsudsigter for alle, der har arbejdet med projektledelse.

corporate photo

Lær projektledelse på en uddannelsesinstitution i Danmark

Det er slet ikke sikkert, at du har forstand på projektledelse endnu. Det kan dog sagtens være, at du nu kan se dig selv i jobbet som projektleder og endda har lyst til at prøve kræfter med det. Du kan komme til at udleve drømmen ved at uddanne dig i projektledelse på en uddannelsesinstitution i Danmark. Der findes selvfølgelig mange videregående uddannelser, der beskæftiger sig med projektledelse, men du kan også finde kortere former for efteruddannelse på området. Det kan være en akademiuddannelse, diplomuddannelse eller et kursus.

Projektledelse er vejen til virksomhedssucces

Du kender det måske. Din virksomhed sætter mange solide sejl i vandet, I har gode visioner og engagerede ansatte, men alligevel ender projekter tit med at gå den gale vej. De ender i en uventet grøft, og I havde ikke kontrol over, hvordan den præcis endte der.

Dette kan virksomheden gøre op med ved at sikre, at de ansatte har de kompetencer, det kræver for at få succes. En del af disse kompetencer skal være, at der er nogen, der evner at føre projekterne succesfuldt og kontrolleret ud i livet. Man kan ikke forudsige alle bump på vejen, men en udviklingsplan på baggrund af kvalificerede vurderinger er en essentiel start

Med god projektledelse er din virksomhed godt på vej. Og god projektledelse, det kan man få uddannelse i. Der findes flere forskellige former for projektledelse og derfor også adskillige former for uddannelse heri. Alt hvad du og din virksomhed skal gøre op med sig selv er, hvilke kompetencer I kunne tænke jer at få spidset til, så de er helt skarpe.

Projektledelse kræver efteruddannelse

Arbejdsmarkedet er i konstant udvikling. I samme åndedrag betyder det, at aktørerne på markedet må holde sig opdaterede, hvis de vil følge med. Nye projekter skydes i gang, men for at de kan følge med på markedet skal projektlederne have kompetencerne hertil.

Ligesom man kender til efteruddannelse på mange andre områder, findes det også i forbindelse med projektledere i virksomheder. Projektledere skal kende til markeders tilstande, deres egen virksomheds egenskaber og lignende arbejdspladsers arbejdsmetoder. Samtidig skal de også kende til redskaber, der gør, de kan styre et mandskab og forskellige aktører, der til sammen skal føre et nyt projekt succesfuldt i hus.

Efteruddannelser sker på mange områder – alt fra ledere, til pædagoger til smede og lagerarbejdere. At uddanne sig er en ting, man aldrig holder op med.

Share