Bestyrelsesarbejde er nøglen til et godt erhvervsnetværk

Ledelse udvikling (foto: hansentoft.dk)

Bestyrelsesarbejde er godt for networking (foto: se-institute.dk)

I Danmark har vi en lang historie med foreningsliv og bestyrelsesarbejde. I gamle dage skabe folkekirken sogneråd en platform for at arbejde med de lokale forandringer og udfordringer, som de forskellige sogne havde. Senere var almennyttige sportsforeninger med til at styrke det lokale samarbejde mellem kulturinstitutioner og handelslivet i byerne.

I dag dækker bestyrelsesarbejdet over flere ting. Der findes bestyrelser for kulturelle institutioner, sportshold, uddannelsesinstitutioner, virksomheder, selskaber og meget mere. Alle er de bygget op omkring en lignende struktur og med det samme formål.

Når man skal arbejde i en bestyrelse, så er det vigtigt, at man har en forståelse for den strategi, som bestyrelsen lægger og omkring de ting, som man som bestyrelsesmedlem skal stemme om.

Hvis nu man sidder i bestyrelsen for nogle ungdomsfoldboldhold, så er det vigtigt, at man har en vis økonomisk forståelse, når der bliver fremlagt regnskab, og man skal stemme om, hvor mange midler, der skal gå til nyt sportsudstyr i det nye regnskabsår.

Det samme gør sig gældende i en større skala, hvis man sidder i bestyrelsen for et stort børsnoteret selskab, som skal lægge lange strategier for næste kvartals investeringer i nye produktioner i udlandet.

Selvom der er meget forskel på beløbstørrelserne og den almene væsentlighed på en sportsklub og et børsnoteret selskab, så kan man have gavn af en bedre forståelse for strategiske valg og økonomiske risici.

Bestyrelsesarbejde kan kræve forberedelse og opkvalificering

Derfor kan det være en god idé at tage et kursus i bestyrelsesarbejde, så man får de nødvendige redskaber og værktøjer til at arbejde målrettet og effektivt i en bestyrelse. Dette gælder især, hvis man har en ansvarsposition som formand, næstformand eller kassér.

Der findes flere kurser i netop bestyrelsesarbejde, og der er mange forskellige virksomheder, der tilbyder kurser på forskellige niveauer, så det burde være muligt at finde et, der passer til enten ens bestyrelsesarbejde i barnets dagtilbud eller familievirksomhedens bestyrelse.

Her kan du se mere om kurser i bestyrelsesarbejde

Læs mere om, hvordan du styrker din virksomhed her:

Styrk identiteten i din virksomhed med en god strategiudvikling

Organisér din virksomhed med organisationskultur

Share